Salam.. apa khabar? huhu.. dah jadik satu sindrom plak, mood menulis kureng.. sama macam encik suami ku... tak de idea nak tulis pe.. belek punya belek, hari ni cerita pasal resepi mudah & ringkas.. maklum la bulan pose nih, mula la nak mencari masakan yang lain kan..
Kali ni kita cuba gorengkan ayam madu... nih cara-caranya..
Kali ni kita cuba gorengkan ayam madu... nih cara-caranya..
- Potong ayam ikut suka.. kalau nak besar, tak payah potong.. Kalau tak, potong kecik2..
- Ambil 1 sudu madu dan gaul bersama potongan ayam tadi..
- Perapkan selama beberapa jam. (Saya perap tengahari & goreng masa nak berbuka..)
- Selepas perap, campurkan dengan garam dan kunyit, dan gaul sebaiknya..
- Panaskan minyak, dan goreng ayam tadi..
Oh ye, ayam goreng madu ni akan kelihatan sedikit hitam, sebab madu kot.. Tapi sedap rasanya.. Isi ayam jadi lebih lembut.. sedap dimakan.. yum yum.. boleh la cuba resepi mudah ni kan.. Selamat mencuba..
** gambar tak de, lupa nak amek.. dah abis makan baru teringat.. huhuuu...
** oh ye, selamat berpuasa ye semua.. dan selamat berbuka..
** oh ye, selamat berpuasa ye semua.. dan selamat berbuka..
nyum3..mmg sodap..tryla..:D
BalasPadampe lak yang nak dimasak nnti ye?. ilang idea nih...
BalasPadambestnyer kak fiza..baru je terfikir camne ek buat ayam goreng madu..macam tau2 je kak fiza ni..hehe
BalasPadamhak hak miey..bgusla.. dpt gak bg ilmu kt org..(wpun simple jer...), try la wt.. kot2 de tmbah lain, lagi sodap.. lh bgtau..
BalasPadam