E-Buku Panduan Resepi Roti Bun Pau Pizza Mudah Sedap Boleh Jual

on Isnin, 17 Jun 2013

Assalamua'laikum.
Resepi Roti Bun Pau Pizza Mudah Sedap Boleh Jual. InshaAllah. Roti bun, pau mahupun pizza yang sedap, lembut, gebu dan paling penting resepinya mudah untuk dicari di kedai dan dibuat sampai menjadi. Inilah e-buku atau panduan cara nak buat roti bun pau dan pizza yang benar-benar boleh menjadi! Untuk mencari resepi roti bun, pau dan pizza yang benar-benar mudah dan sedap serta senang untuk dibuat pastinya bukan mudah. Betul tak?


Panduan asas & resepi bun, pau dan pizza yang mudah

Apa yang bakal saya kongsikan ialah antara perkara yang bakal anda dapat baca dan buat sendiri jika anda membeli e-buku panduan resepi bun pau dan pizza ni. Penulis e-buku ni adalah rakan saya sendiri, En.Hairul yang pernah berkerja sebagai chef di hotel dan akhirnya memilih untuk buat bisnes sendiri dan berkongsi pelbagai resepi dan antaranya ialah resepi cara nak buat roti bun pau dan pizza ni.

Antara perkara yang beliau kongsikan dalam e-buku panduan resepi roti bun pau dan pizza ialah;
  1. Teknik membancuh bahan-bahan bun.
  2. Teknik menguli doh bun dengan tangan
  3. Teknik membulatkan doh besar bun.
  4. Teknik membahagikan doh kepada bun kecil
  5. Teknik memasukkan inti bun
  6. Teknik membulatkan bun kecil style hotel
  7. Teknik gliss/egg wash dan membakar doh bun.
  8. Teknik menjadikan bun berkilat.
Kalau anda masih tiada asas dalam membuat roti bun pau dan pizza, jangan takut untuk mencuba kerana e-buku ni dalam bentuk video. Pasti lebih mudah untuk dipelajari. Cuba tengok snippet video ni;

Jika anda sememangnya berminat untuk belajar cara membuat roti bun pau dan pizza yang sedap, gebu dan mudah dibuat. Inilah panduannya. Klik link di bawah untuk beli e-buku panduan ni;
Selamat mencuba. Semoga anak-anak dan keluarga anda terkejut dengan kesedapan dan kegebuan dengan resepi roti bun pau dan pizza anda!
Ranking: 5

{ 0 Komen... read them below or add one }

Catat Ulasan

Tinggalkan jejak. Nanti kita jenguk awak..

 
© LIFE IS BEAUTIFUL | All Rights Reserved
D.I.Y Themes ByBelajar SEO