P1 wimax.. MyWorld..

on Isnin, 12 Oktober 2009

Salam. apa khabar semua? memang lama nak menunggu en3 dari saya kan... okla, nak citer sikit la perkembangan baru nih.. Baru-baru nih bincang dengan encik suami pasal internet.. last-last bincang (dipendekkan cerita..), kami membuat keputusan untuk cuba membuka akaun internet di rumah.. Setelah berbincang juga, kami membuat pilihan memilih P1 wimax berdasarkan komen-komen dari pengunanya..

Terima kasih kerana di Sri Gombak ni dah ade coverage untuk P1 wimax nih.. Untuk pengetahuan, P1 wimax adalah rangkaian internet berdasarkan satelit.. Katanya, tiada masalah bila hujan, kecuali angin yang kuat.. Setelah ada sejarah karenah dengan satu lagi pihak internet (apa aku tulis nih..), kami pun memilih wimax ini.. Ada 7 hari tempoh percubaan..

Nih antara kebaikan wimax:
  1. Bayaran serendah RM 49 sebulan (pakej Home Lite - 400kbps download, 150kbps upload) - sila lihat jadual 1
  2. Percuma modem beserta WiFi (tapi ada kontrak 2 tahun, kalau kontrak setahun, kena bayar RM199 semasa bil pertama) - sila lihat jadual 2
  3. Boleh dibawa ke mana-mana tempat yang ada coverage & plug
  4. Lagi, sekarang ada promotion semperna ulang tahun pertama.. sila klik sini
Jadual 1Jadual 2
Jadi hari Jumaat yang lepas, kebetulan di Sri Gombak ada reseller yang menjual P1 wimax ni.. Dengan bayaran RM 100, kami membawa pulang satu set wimax ini.. Lihat gambar ye...

wimax yang dibawa pulang ke rumah..

set wimax dari beg..

barang-barang dari kotak..

annur yang sibuk nak naik mainan gerak kat situ...

Jadi kami bawa pulang barang itu..oh ye, kat bawah ni enjoy video annur main mainan gerak tu.. pe tah nama die. nih 1st time annur naik, masa tu ada budak lain kat sebelah naik benda yang sama.. sorry ye, sebab kena tgk nyenget... video amatur jer...

Oh ye lagi, berkenaan wimax, masih lagi di peringkat percubaan 7 hari, setakat ini signal sangat bagus.. malah walau pun guna 2 laptop, masih ok lagi.. nanti saya update lagi dari semasa ke semasa ye pasal P1 wimax nih..
CUMA satu jer hari tu.. reseller tu kata, selepas sejam, boleh activated & guna, sama juga di blog kengkawan lain.. tapi, mungkin hari tu beli pun dah malam, reseller 'malas' agaknye nak key in data, telefon customer service pun tidak berangkat, walaupun jam baru 10.30 malam (katanya customer services sampai kul 11 malam...??). Esoknya telefon dilayan dengan baik.. dan reseller juga sudah hantar pengaktifan... Sekarang cuma itu sahaja. Lain-lain masalah belum ada..

video

Sehingga kita berjumpa lagi.. insyaAllah...

Ranking: 5

{ 8 Komen... read them below or add one }

  1. salam...agak2 kat perlis ni ada coverage dak....dah naik hantu dah guna celcom b band nih....

    BalasPadam
  2. Hey!

    Thanks for your support!

    Do email us if anything ya?

    [talktous@p1.com.my]

    Will be glad to assist you. :D

    BalasPadam
  3. hehe..akhirnya..lame jugak kami berdiskusi nk pilih mane..last2 P1 wimax jadik pilihan..stakat nie alhamdulillah..download n upload speed mmg x mengecewakan..

    alimaz:bleh check coverage kt laman web p1 wimax. tryla yer..

    BalasPadam
  4. alimaz: tul, try check kat website die... www.p1wimax.com.my

    p1wimax: tgk, bgus tul service nih..cmner tau saya tulis pasal wimax nih...???

    en hafiz: mg perbincangan kite mbawa sesuatu yg sgt berfaedah & kita xnyesal...

    BalasPadam
  5. saya rasa wimax kat klang valley ni memang takde problem, dngr citer memang signal sangat bagus la, stakat ni..berbanding bb yang lain. masa saya tanya2 aritu diorang cakap kat area pahang (kampung saya), signal mungkin takde lagi..tapi rasanya lama2 akan improve tu....

    BalasPadam
  6. miey:yeap..stkat ni mmg bgus lg signalnyer wpun hujan mlm td..kt ganupun baru jer sampai..sket jer lgik nk msuk kg saye..hehe..

    pn.fieza:insyaAllah..moge berbaloi-baloi..ameen

    BalasPadam
  7. miey: tul tu.. kt penang dah de, cuma kt tul2 kt kg xde lagi.. mg de suatu hari.. dgr kate wimax nih pun nak buat line untuk phone nnt, future planning..

    en. hafiz: berbaloi-baloi tu treadmark org lain tu..hihiii..

    BalasPadam
  8. kalau lambat bayar ada balance 1henget pun potong kena reconect rm20 ada akaika?

    BalasPadam

Tinggalkan jejak. Nanti kita jenguk awak..

 
© LIFE IS BEAUTIFUL | All Rights Reserved
D.I.Y Themes ByBelajar SEO