you're beautiful

on Rabu, 2 Disember 2009

Salam all,
Hari nih rase rajin plus de masa nak menulis.. tapi kali nih topik lain sikit ye.. baru-baru nih saya de tengok drama korea, yang baru di'onair'kan di tv korea.. (saya nih peminat citer korea+jepun)..  saya tgk online la tapinya.. ha, tajuk drama tuh You're Beautiful.. atau bahasa koreanya 'Minami Shineyo'.. kategori drama ini - romantic + comedy.. Jom kita tgk sinopsis cerita ini..

PELAKON
Park Shin Hye - sebagai Go Mi Nyu/ Go Ni Nam
Jang Geun Suk - Hwang Tae Kyung
Jung Yong Hwa - Kang Shin Woo
Lee Hong Ki - Jeremy
UEE - Yoo Hee Yi
Kim In Kwon - manager Ma ( manager Mi Nam)

SINOPSIS
Kat korea de satu group/boy band yg kire glamer cam SMAP, KAT TUN, FT ISLAND.. (saper minat korea/jepun, mungkin tau..).. kira menjadi idaman gadis2 remaja la kat sana.. group nih namanya A.N.JELL, de 3 orang lelaki.. Band nih kiranya nak mencari ahli ke4, disebabkan suara penyanyi utama sedikit de masalah.. ke3-3 mereka setuju, cuma bagi penyanyi utama, kalau xcukup bagus, lebih baik tak payah.. Lagi kebanyakan lagu kononnya ditulis oleh penyanyi utama itu (pelakon utama la nih), so dlogik la die cukup memilih mencari penyanyi lain utk nyanyikan lagu die... Presiden Ahn (bagi fan group nih) meminta khidmat Pengurus Ma bagi mendapatkan seorang penyanyi yang sedang meningkat naik, Go Mi Nam. Go Mi Nam kebetulan masa tu de masalah kesihatan. Pengurus Ma mencari adik kembar Mi Nam (yang sebijik macam die - sebab org yang sama), nama Go Mi Nyu.. Mi Nyu sebenarnya tgh belajar untuk jadik sister kat gereja.

Bila dah jumpe Mi Nyu, Pengurus Ma merayu agar adik kembar nih berlakon jadi abangnye.. mula2 untuk sign aggreement sajer, tapi alih2 kena plak buat show, jadik model etc la.. pulak kena kongsi rumah dgn bbudak group tu.. Disebabkan demi abangnya, si adik kembar ni pun buatlah.. Juga utk mencari siapa ibu mereka (mak ayah dorang dah xde..)

Macam2 perkara terjadi semasa Mi Nyu berlakon jadik abang die nih.. termasuklah 'terjatuh' cinta dengan penyanyi utama Hwang Tae Kyung. Tae Kyung pun suker si Mi Nyu nih, (die dah tau rahsia Mi Nyu, tapi entah kenapa die ikutkan jer rancangan pengurus & Mi Nyu nih - mungkin 1, sebab nak tlg Mi Nyu carik mak die, lagi 1 sebab dah suker..). Bebeudak lagi 2 org tu pun suke, sorang Kang Shin Woo (sgt cool wataknya) memang dah tau Mi Nyu nih pompuan, juga merahsiakan dari org lain.. sorang lagi Jeremy (watak kelakar, tapi suara sedap..), yang nih tak tau tapi minat si Mi Nyu nih.. kononnya die pasrah dia gay wpun die tau xpatut..

JUga turut berlakon UEE sebagai Yoo Hee Yi, yang suker kat Tae Kyung (tapi tak dilayan), juga pelakon/model kesukaan ramai, yang digelar Tae Kyung sebagai 'fake fairy' - sebab die suker berlakon tipu.. Yoo Hee tau juge rahsia Mi Nyu nih, tapi terpaksa rahsiakan atas permintaan Tae Kyung, kalau tak, Tae Kyung tak mau pura2 bercinta dgn die..

Last2 semua ahli group tau, tapi rahsia disimpan dari peminat. Mi Nam yang sebenar-benarnya juga kembali ke korea, jadi pertukaran dilakukan dengan sebaik mungkin. Selepas itu, confession hati & perasaan yang menamatkan cerita..

KOMEN
  1. Ahli group nih kelihatan jambu la, tapi kalau kat korea/jepun, itu perkara biasa..
  2. Shin Woo sgt cool, & Jeremy sgt ceria & klakar, menaikkan semangat nak tgk.. esp gelagat si Jeremy..ha, gelagat Pengurus Ma juga klakar..
  3. De part2 yang sangat comel antara Mi Nyu, Tae Kyung, Jeremy & Shin Woo.. esp kat mart di tengah2 malam..
  4. Lagu yang sangat menarik hati..
  5. Sedikit tak syok bila tiada part bersama antara Mi Nam & Mi Nyu - sangat menunjukkan dorang nih org yang sama..
  6. Sangat terserlah keayuan Mi Nyu sebagai lelaki- pelik gak nape org tak perasan die pompuan..
KESIMPULAN
Citer nih best, de gembira, sedih, ceria, ,macam2 la.. cam citer hanazakari no kimi tachi (dikenali hanakimi), syok dilayan, boleh disyorkan kepada orang yang suker citer korea, juga org yang de mase free.. heheee.. tapi de a few yang masih boleh diperbaiki.. ape pun.. jom layan...

pstt: nih bukan review dah, cam jalan citer sebijik-bijik.. tul la sinopsis kot..
selamat menonton..

Ranking: 5

{ 16 Komen... read them below or add one }

  1. adeh... citer bionik tak tgk ke? kui kui...

    BalasPadam
  2. kite pon suke tgk citer korea :)
    smpi zul bising²..balik² tgk citer koleya hehehehe

    BalasPadam
  3. honeylanz: besh, tgk la..

    arip: bionik x main.. biotech main..

    wawa: haha, naseb baek kdg2 hafiz layan juger..kdg2 la..

    BalasPadam
  4. suker gak layan citer2 korea nie.. tp sejak anak2 dah membesar nieyh.. susah skt.. sbb kene tunggu dier kasi lau x layan jer la kartun 2 hours.. hu3..

    BalasPadam
  5. haha.. mmg dah tgk parent yg anak suker tgk citer kartun.. mmg susah nak dpt chance ek..anak saya nasi baik xpandai layan kartun lagik...

    BalasPadam
  6. aku dh lama dh xlayan citer jepun&korea nie tu zmn2 masa kt koleh ada la hehehehe

    BalasPadam
  7. azman: tau2.. selalu gak pinjam cd jepun dr azman.. pas2 teringat kt citer young warrior, xtau pinjam dr saper..azman jugak kot..

    BalasPadam
  8. entahla dh xingat dh tajuk2 citer yg beli dl...huhuuhuuuhu

    BalasPadam
  9. tak sempat dah nak tgk tibi dgn kusyuk..uhuhuhu..baru anak dua..kalo tambah lagi, maknanye jeling2 je la tibi tu..sambil mengemas...

    BalasPadam
  10. azman: silap, tajuk citer tu romantic warrior, ajib suker citer tu..

    asha: mmg la gitu kan lau de anak nih..nih pun sbb anak kt kg, tu leh layan sungguh nih..

    BalasPadam
  11. fieza..
    saya suka juga cerita korea nih..
    fieza tengok online tu kat mana? nak tengok juga.. huhu

    sebab cari kat speedy dah tak jumpa cite2 yang lama...

    BalasPadam
  12. syayassir: selalu tgk mysoju, xpun kt viikii, kdg2 tgk mysoju host dari sape, then cari kt tmpat host tu.. sbb mysoju kdg2 lambat & problem..

    lau x, nnt saya try linkkan kt entri baru ek..

    BalasPadam
  13. salam ...saya dah lama tak tengok crita korea...last tengok cerita the hotelier....

    BalasPadam
  14. alimaz, memang lama tuh..
    mak saya suke sgt dgn jun siang tuh..hahhaa.

    BalasPadam
  15. fiza..

    dh 3x kite tgk citer nih huhuhuhhh..

    BalasPadam

Tinggalkan jejak. Nanti kita jenguk awak..

 
© LIFE IS BEAUTIFUL | All Rights Reserved
D.I.Y Themes ByBelajar SEO