salam kemerdekaan

on Selasa, 1 September 2009

Salam.. apa khabar semua? Selamat hari merdeka.. Tanpa kita sedari sudah 52 tahun negara kita beroleh kemerdekaan dari penjajah. Begitu besar usaha mereka (orang2 tdahulu), dalam memastikan negara kita bebas dari penjajah.. Setelah bermacam perkara yang mereka alami dan atasi, berolehlah kemerdekaan dan kebebasan buat semua.. Hasilnya, Malaysia seperti sekarang yang kita lihat. Renungilah perjuangan mereka yang terdahulu yang berusaha dan mereka yang mengharungi perit-getir perjuangan. Jika tanpa mereka, Malaysia tidak akan se'gah' keadaan sekarang.

Lahirkanlah ucapan terima kasih sebaiknya. Peliharalah keharmonian negara & kekuatan masyarakat majmuk di negara kita. Moga Malaysia terus maju dan maju seiring kemajuan dunia tanpa meninggalkan atau melupakan agama, bangsa dan identiti kita.. Selamat hari merdeka.. (hari ni dah 1hb..xpe, leh jer..)..

p/s: Dalam melayari alam kemerdekaan ini, sudah kita benar-benar merdeka? Apakah minda dan perlakuan kita menunjukkan kita benar-benar merdeka? Sama-samalah kita fikirkan dan renungkan bersama....

Ranking: 5

{ 0 Komen... read them below or add one }

Catat Ulasan

Tinggalkan jejak. Nanti kita jenguk awak..

 
© LIFE IS BEAUTIFUL | All Rights Reserved
D.I.Y Themes ByBelajar SEO